top of page

Deputāts nosvin Satversmes sapulces sasaukšanas dienu

1920. gada 1. maijs – Jānis Čakste

2004. gada 1. maijs – Vaira Vīķe-Freiberga

2024. gada 1. maijs – Kristaps Krištopans


Pirmais maijs ir starptautiski svētki – Darbaļaužu diena, ko svin vairāk nekā 80 valstīs!


Latvijā pirmais maijs ir vēsturiski nozīmīga diena jau kopš Latvijas neatkarības dibināšanas, kad Tautas padomes priekšsēdētājs Jānis Čakste (vēlāk pirmais Latvijas Republikas prezidents), sasauca  Satversmes sapulci. Astoņdesmit četrus gadus vēlāk Latvijas mūsdienu laiku populārākās prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas prezidēšanas laikā pirmajā maijā Latviju uzņēma Eiropas Savienībā.  Nav pārsteigums, ka 20 gadus pēc šī vēsturiskā brīža aktīvais tautas kalps Kristaps Krištopans bija noorganizējis tikšanos ar vēlētājiem, lai nosvinētu šo vēsturisko dienu savās mājas Golfa ielā 1, Piņkos, Babītes pagastā, Mārupes novadā, LV-2107, un, protams, uzvarēja.


J. Čakstes radītā konstitūcija, proti, Satversmes 102. pants nosaka, ka: “Ikvienam ir tiesības apvienoties biedrībās [..]”. Latvijas golfa kopienas labākie un atraktīvākie golferi to ir veiksmīgi izdarījuši, nodibinot attiecīgi biedrību “RTM Tour” un biedrību “Golfa Dūži”, kas, nešaubīgi, rakstās ar Lielo “D”. Vairāki Golfa Dūži bija ielūgti arī Krištopana ballītē, un parūpējās par visnotaļ pienācīgu cienastu uz pirmā tee, kas kopā ar RTM dzērienu lieldraugu Heineken radīja tiešām pacilājošu atmosfēru!




Kristaps raundu sāka pārliecinoši – 4 berdiji pirmajās sešās bedrēs uz ko nopietnu pretargumentu nebija nevienam no svinētājiem – bombardiera Jāņa Spalviņa lielgabals klusēja, Edmunds Jansons, kuru RTM iekšējais prognožu kantoris bija noteicis kā sacīkstes favorītu (ņemot vērā pēdējos Edmunda uzrādītos rezultātus Vimbu saietā) nespēja ieiet spēlē, Jūrmalas kluba bijušais čempions Uldis Sangovičs cīnījās ar puteri, bet iepriekšējā posma uzvarētāja Mārtiņa Priedes skatienā bija nolasāmas svētdienas svinību sekas..


Vakara noslēguma sadaļai tuvojoties likumdevēja pārstāvja roka sāka pagurt. To redzot Kārlis Bulāns uzsāka finiša spurtu no 13 bedres, realizējot tikai PARus, izvirzijās vadībā. Nonākot 17. bedrē, vējš bija pamainījies un cerētā pavēja vietā, Kārlis uzmetot zāles kušķi (un uzreiz saņemot viņu atpakaļ sejā), konstatēja nenovēršamo – pretvējš!! Kā mēs zinām no latviešu sentēvu sakāmvārda – “Caurvējš kilss people”, tas neko labu neliecināja. Džeks bedri ir modelējis kā labo suņa kāju, kas pretvēja gadījumā nozīmē – sākumā sist vējam pretī, otro sitienu sist caurvējā, bet trešo apdraud tā sauktais Keisela bunkurs, kurā Andža pirms pāris gadiem uzstādīja neoficiālo RTM rekorda sitienu skaitu vienā bunkurā.. Ciparu publiski neminēsim, bet pēc divota līnijas garuma to var mēģināt uzminēt. Pareizā cipara iesūtītājam balva, iespējams, no Alan Deko :)



JGCH 17. bedre vakardien bija killeris daudziem - Zālītis, Ķuzulis, Lasmanis, Trapāns – 8; Freimanis, Grunte – 9; Priedītis, Muižnieks – 10, un likumsakarīgi ka challangera Bulāna bumbiņa izvēlājās iebujānīt smiltīs tā, ka doubles bija laimīga sakritība. Ar vieglu izbīli tiekot cauri ar bogiju 18. bedrē, Kārlis forsēja pārspēli. Tā ilga 4! reizes, un acīmredzami pavadot 2 h kluba mājā deputāts bija atpūties (līdzīgi kā iepriekšējā sasaukuma tautas pārstāvis Kalnozols pēc budžeta pieņemšanas),  un spēja gūt uzvaru!


Apsveicam ar jau otro uzvaru Kristapu Krištopanu!


Svētdien pirmais Lielās Ķiveres posms OZO Golfa laukumā, kurā nešaubāmies, ka MITIGATE komanda visus darbaļaudis iepriecinās ar buržuāzijas līmeņa furšetiņu ;)

114 views

Recent Posts

See All
bottom of page