top of page

Kristaps izdrukā uzvaru RTM 2. posmā

Pasaulē, kuru lēnām pārņem Mākslīgais intelekts, ir būtiski neaizmirst saknes, kas ir ļāvušas mums dzimt, augt un attīstīties. Šī iemesla dēļ RTM 2024. gada sezonas otrais posms bija veltīts Johannes Gutenberga (visticamāk pālī kā jau visi nozīmīgie izgudrojumi) radītajai revolūcijai - drukāšanas mašīnai, ko Gutenbergs radīja 1450 gadus pēc Jēzu Kristus...


Izgudrotā iekārta ļāva iespiest rakstus papīrā, tādējādi vieglāk nododot uzkrātās zināšanas no paaudzes paaudzē. Nav nejaušība, ka viens no RTM perspektīvākajiem mācekļiem  Kristaps Krištopans ir daudz aizguvis no saviem priekšgājējiem un kā pats vaļsirdīgi atzīst: “golfā mans skolotājs ir neviens cits kā par mani pāris gadu desmitus vecākais krustdēls Igors Lipskisaka Go$$a, aka, iespējams, labākais čiperis Baltijā, aka, Skolotājs, kurš bez Kristapa skološanas ir iemācījis puterēt arī tādu LV golfa meistaru kā Artūru Krukovu.. Tautā mēļo kā pats Igors uz laiku ir apturējis dalību RTM tūrē, jo bez 50+ dalībniekiem posmā “neredz kasi”, bet tas netraucē Igora labākajiem skolniekiem pieklājīgi printēt dividendes arī bez Igora drukāšanas mašīnas darbināšanas klātienē.


Kristaps pēdējo uzvaru pēc personīgajām sajūtām izcīnīja laikā kad: “Bills Klintons bija prezidents, pats staigāju ar 6. Nokiju, un tramvajā biļete maksāja 14 santīmus”.. Attiecīgi sēžot svētdien dīvānā un satraukti glaudot nu jau sava modernā 15. Iphone Pro Max glancēto stikliņu ar Čempionu uzvārdiem brokastu fonā, Kristaps neviļus paskatījās spogulī un pateica sev:“Skolotāja vārdā viena uzvara man ir jāpaņem”!


Visu mēnesi Kristapam negāja čips, bet tad blāvā atmiņā, atceroties Igora kustību vieglumu un treniņus, kad viņš Kristapam līdz vēlai vakara stundai Mīlgrāvī uz alus kausa lika sist zachotā (jaunajiem censoņiem paskaidrojam – tie ir cm no bedrītes, kurā guļ putera galviņa līdz atzīmei, kur sākas putera grips), atausa čipa sajūta, kas trešdien rezultējās neskaitāmos up and down.. Kā piemēram JGCH 14. PAR 3 bedrē, kura nomināli uzskatāma par vieglāko, bija izaicinošs čips, kur vajadzēja iedot shpinnungu un vienlaicīgi noraut roķeni! To Kristaps arī veiksmīgi izpildīja,  izglāba PAR, un redzot, ka ir veselus 2 sitienus priekšā pār sekotāju Jāni Vaišļu no Vimbu nārsta un Edmundu Jansonu, atlikušajās bedrēs varēja tikai atviegloti vizualizēt kā abi pretinieki bārā attiecīgi sūkās… pirmais ledus gabaliņus, bet otrais šokolādes tāfelīti!


Tūres otrais posms trešdien varētu teikt bija vēsturisks vēl ar vairākiem apstākļiem, pirmkārt, pirmo reizi tūrē piedalījās trīs amerikāņi, no kuriem viens pat ir PRO (valdes lēmums šogad eksperimentālā kārtā atļaut tūrē spēlēt profikiem), bet kuri uzrādīja iespaidīgi pieticīgus rezultātus.. Otrkārt, tūres krustēva uzstādītais personal best, tpu, worse ar iespaidīgu +29 pret savu, pretēji pārējo biedru tendencēm, ziemā samazināto HCP 8,7, treškārt, biedru apņēmība par spīti nomācošām sniega kupenām, (kuras izkusa tikai pāris stundas pirms starta) un paralēli notikušajām LGF Golfa vēstnešu apmācībām Siguldā, iziet uz startu tik kuplā sastāvā, ir iespaidīga, kas sola nu jau XIII RTM sezonu ļoti pārsteigumiem bagātu.



 

148 views

Recent Posts

See All
bottom of page