top of page

RTM 12. sezona: Nekas Nevar Apturēt Vili Krištopanu!



Ir noslēgusies RTM (Race to Milgrāvis) golfa sezona un Lielā Fināla sacensības, kuras jau 12. gadu ir nostiprinājušās Latvijas golfa kalendārā. Teikt, ka šogad pieredzējām nereālu pārsteigumu – nevar.. Vai mums bija garlaicīgi – nevienā brīdī!

Kādam tas var patikt, kādām nē, bet Vilis Krištopans ir devis savu artavu Latvijas basketbolā, biznesā, politikā, banku industrijā, tagad atkārtoti to mēģina darīt politikā un banku industrijas “sakārtošanā”, bet īstenībā Vilis tāpat kā Donalds ir vienkārši patiess golfa entuziasts. Un nu jau kopš 2023. gada 30. septembra droši varam apgalvot, ka Vilis Krištopans ir iekļuvis ekskluzīvā “Race to Milgrāvis” klubiņā pievienojoties divkārtējo čempionu sarakstam, kurā bez Viļa atrodas tikai divi Latvijas golferi – Artūrs Krukovs un Uldis Sangovičs.


**Cīņa Par Uzvaru. Pirmā diena – muskuļu demonstrēšana


Pirmajā sacensību dienā līderu flaitā OZO Golfa laukumā satikās regulārās sezonas kopvērtējuma favorīti – Andris “Dinozaurs” Keisels, Matīs “Kruķila” Kligins, Vilis “Indiāņu Virsaitis” Krištopans un David “the Sniper” Pursley. Kungus ļoti “mīļi” uz pirmā izsitiena sagaidīja viss pārējais RTM kolektīvs (labākie kā jau lielās sacensībās pirmajā dienā iet pa priekšu, pārējie – aizmugurē) un līderu pirmos sitienus sveica pēc labākajām Ryder Cup tradīcijām.


Pēc raunda Krištopans īsi par šo dienu: “jutos kā Kolumbs savā Čikāgas laboratorijā, sēžot uz salauztiem lietussargiem“. Līdz galam šo domu mums neizdevās saprast, bet redzot rezultātus – līderu flaits, bija nolēmis spēlēt no aizsardzības, sak, lai tie dibengala censoņi mūs pamēģina noķert, bet savstarpējās attiecības tāpat risināsim Jūrmalas rajonā.

Kā jau tas parasti notiek, daži muka, daži ķēra, un, neapšaubāmi, bija arī tādi, kas pirmajā dienā ieguva “smagu gūzi”. Piemēram, NATO kareivis David Pursley no līderu flaita tika pazemināts pāris stāvus zemāk un to izdarīja neviens cits kā golfa skaitļošanas mašīna – Edgars Zālītis. Tūlīt aiz līderiem ar izcilu pirmās dienas stroku iekārtojās Kaspars Freimanis, Armands Tripāns, Dāvis Nātriņš, Nikolajs Keņins, Valdis Siliņš un Ints Krasts. “Kur tie ātrie nonākuši, un kur tie lēnie palikuši..”, vien nosmēja Vilis..


**Cīņa Par Uzvaru. Fināla diena – Kurzemes Rietumu vējš un JGCH 18. bedrīte!


Neskatoties iekrāto sitienu atšķirībām, ko līderiem iedeva regulārās sezonas punkti un pirmajā dienā iekrātie “mīnusi”, reāla iespēja uzvarēt un kļūt par RTM 2023. gada čempionu bija ikvienam no pēdējo divu flaitu dalībniekiem, ar vienu nosacījumu – bija jānospēlē tikai savā handikapa līmenī, jeb level PAR:

Zenta Mauriņa ir teikusi: “Nevis šaubīties un vilcināties, bet rīkoties un uzdrīkstēties.” Atliek vien uzmest aci līderu flaita JGCH pirmās bedres (PAR4) rezultātiem (Edgars – 9, Matīss – 6, Andris – 5, Vilis – 5), lai ar neapbruņotu aci redzētu, ka zažims otrajā dienā bija tik liels, ka īstenot Lielās Zentas padomu golfā nav viegli. Līderu iekrāto sitienu pārsvars kusa ātrāk nekā rūdīta traktorista alga karstā vasaras dienā. Tomēr arī pārējo konkurentu sekmes bija tādas, kas dažiem lika apdomāt savu tālāko karjeru golfā, iespējams, nākamsezon piemeklējot sev piemērotāku sporta veidu kā Hobby Horse Riding u.tml.

JGCH pārbaudījums ir grūts, bet paaugstinātas spriedzes apstākļos, kāds ir Lielais Fināls – īpaši grūts. Ap kādu 15. bedri kļuva skaidrs, ka nu jau kā pēdējos gadus pierasts, viss izšķirsies pēdējos metros. Cīņa par čempiona titulu bija tik spēcīga, ka jautājums bija viens, kurš nekļūdīsies JGCH 18. bedrītē, tas uzvarēs. JGCH 18. bedrīte ar slaveno “neredzamo sienu” pirms 18. grīna, ir izskolojusi daudzus RTM bērnus, kuri, “bez piecām minūtēm bija čempioni” kā nesenie Marsels “Trīsputs” Vapne 2020. gadā un Armands “Sandsaves” Tripāns 2021. gadā…


Ja Edgars Zālītis sevi no reāla pretendentu saraksta bija noņemis jau ar JGCH pirmās bedres kvintaple bogiju, tad gan Matīsam, gan Andrim pārliecinoši sitot bumbiņu ūdenī pēc otrā sitiena JGCH 18. bedrē, kļuva skaidrs, ka Vilim derēs pat nieka bogijs, lai izcīnītu savu otro RTM sezonas čempiona titulu. “Pēc pirmās dienas, pārbraucu mājās, aizgāju uz savu medību torni, un domāju, ko man darīt? Matīss sit tālāk par mani, Andris puterē precīzāk.. Bet tad ap 15.-16. bedri, viss negaidīti sagriezās un sapratu – varēju kā vecs indiānis sēdēt upes malā un skatīties kā peld garām bālģīmju mirušie ķermeņi. Varbūt izklausīsies rupji, bet tā tas arī notika”. Vilim izpildīt bogiju no trīsdesmit metriem, nekādas problēmas, protams nebija, un RTM 2023. gada čempions ir VILIS KRIŠTOPANS!

RTM kārtējā sezona un tās saldais ēdiens – divu dienu Lielais Fināls atkal parādīja, ka golfa spēle ir nebeidzama cīņa, kas pilna ar negaidītiem pavērsieniem, intrigu un, JĀ, jautrības. Kas mūs gaida nākamgad? Varbūt Vilis Krištopans izdomās kaut ko vēl neparastu, piemēram, jaunu golfa laukumu, varbūt kāds no jaunuļiem pa ziemu sakačāsies un sastādīs reālu konkurenci Keņinam un Spalviņam skrējienā pēc MVP titula? Šajā pasaulē, kas ir vienlīdz nepastāvīga kā politika, tomēr viena lieta ir skaidra – RTM, jeb Race to Milgrāvis golfs ir foršs!


Tiekamies 2024. gadā!



13 views

Recent Posts

See All
bottom of page