top of page

RTM 2024 NAV AIZ KALNIEM



Ziema ir laiks, kad Latvijā golfu nespēlē! Tomēr tas nedod tiesības RTM valdei gulēt uz “Lauriem”, tādēļ kā jau tas katru gadu notiek – RTM vadība ziemas “tumšākajā dienā” (kaut kad Decembra vidū) sanāca kopā, ieslēdzās Teikas “Siksta kapellā”, lai:

  1. Izvērtētu 2023. gada sezonu – veiksmes un neveiksmes;

  2. Apkopotu RTM biedru iesūtītos priekšlikumus;

  3. Saplānotu 2024 kalendāru;

  4. lemtu par jauninājumiem 2024. gada sezonai.


RTM Tour biedru tiešsaistes kanālā dažas ziņas jau priekšlaicīgi paspruka kā dabisks ķermeņa procesu rezultāts, kad gāzes, piemēram, slāpekļa, skābekļa, metāna un oglekļa dioksīds, tiek izvadītas no zarnām caur taisnās zarnas gala atveri.. Proti, substance tika servēta, bet iemesls un pamatojums kādēļ, nē! Tas, kā jau bija paredzams, izprovocēja Biedru starpā kaismīgas diskusijas un pat revolucionāras idejas kā, piemēram, valdes ārkārtas vēlēšanas; krīzes PR menedžera vakances ieviešana; pāriešana uz tīro stroke un vienlaicīgi tieši pretēji – “Stableford foreva” un tā tālāk un tā joprojām…


Lai ieviestu skaidrību un vienlaicīgi sniegtu īsu skaidrojumu nākamās sezonas jauninājumiem, apkopojam tos vienuviet!


1.HCP izmaiņas ziemas periodā


Tā kā klimatisko apstākļu dēļ Latvijā golfs ziemas periodā vai nu nav spēlējams, vai arī tiek spēlēts citādos laukuma apstākļos (aukstāks, mitrāks, bieži pielietoti ziemas noteikumi utt.), atbilstoši ir jāpiemēro spēlētāju handikapu korekcijas nesezonā. Papildus ir jāņem vērā, ka RTM biedri (arī citi Latvijas golferi), spēlējot turnīros ārzemju laukumos pēc relatīvi ilgākām pauzēm parasti nospēlē ievērojami sliktāk (vidēji 5-10 sitienus) nekā līdzīgos laukumos sezonas laikā. Tāpēc, lai nodrošinātu iespējami taisnīgas iespējas visiem RTM biedriem pēc starpsezonas beigām, RTM valde nolēma turpmāk IESALDĒT RTM biedru HANDIKAPUS “NESEZONĀ”. 2023.-2024. gadu starpsezonā spēlētāju handikapi tiks iesaldēti no 2024. gada 8. janvāra līdz 12. aprīlim. Sākot ar 2025. gadu HCP tiks iesaldēti no oktobra vidus līdz aprīļa vidum, konkrētus datumus iepriekš izziņojot. Jāpiebilst, ka šāda iesaldēšanas prakse tiek plaši pielietota dažādās valstīs ar līdzīgiem klimatiskajiem apstākļiem. Praktiski iesaldēšana tiks realizēta, RTM administratoram atspējojot HCP izmaiņas RTM biedriem Golfbox sistēmā, līdz ar to, ievadot rezultātus Golfboxā, handikaps nemainīsies. Izmaiņas ir saskaņotas ar Latvijas Golfa federāciju.


Fizikas un matemātikas pratējiem – Izmaiņas nepieciešamas, jo statistiski iepriekšējās sezonās ziemas periodā HCP pieauga gandrīz pusei (ap 40 biedri) no RTM Tour biedru, no tiem pusei par 1 vai vairāk sitieniem! Tie, kas studiju laikos, ir pieraduši konspektēt Diafonta “Aritmētiku” un uz tās apmalēm atstāt pierakstus, šo jaunumu novērtēs. Pārējiem izsakām līdzjūtību par, iespējams, šķietami apgrūtinātāku konkurēšanu zemāku raudžu komercmačos, kur pamata jautājums ir cik bedrēs tiek reģistrēts “bezrezultāts”.


2. Monarhijas vērtības tiek iedragātas


Pēc darba ļaužu (lasi – RTM biedru) ierosinājuma – 2024. gadā RTM notiks komandu ieskaite (neobligāta), atbilstoši šādiem noteikumiem:

  • Sezonas sākumā spēlētāji komplektē savas komandas pa 4 spēlētājiem.

  • Komanda jāpiesaka, pirms tā kādā posmā pirmo reizi piedalās komandu ieskaitē, pēc tam to sezonas laikā mainīt nevar; viens spēlētājs spēlē tikai vienā komandā.

  • Katrā posmā skaita divus labākos neto rezultātus komandā.

  • Pēc šīs summas sadala komandas vietās un piešķir punktus par izcīnīto vietu, piem., 1.v.-250, 2.v.- 190 utt, 8.v.-20, 9.un zemāk-10p.

  • Gada kopvērtējumā ņem 18 labākos komandas posmus.

  • Buyin – 100 no komandas.

  • Award – 50/30/20.

  • Papildus, tiek kronēta sezonas komanda Nr. 1.

  • Lielajā finālā, komandām tiek piešķirt starta rezultāts atbilstoši sezonas laikā iegūtajiem punktiem. Līdzīgi kā individuālajā ieskaitē. Uzvarētāja komanda ir tā, kura uzvar lielajā finālā.


Konservatīvākajiem biedriem skriešana pakaļ LIV, Farmeriem un Dūžu tūrē ieviestajam formātam ir kā pļauka pa nosalušu dibenu, bet kā teicis LV dižgars, kura reputācija gan golfa aprindās (un ne tikai) ir tikusi pēdējā laikā apšaubīta: “Pastāvēs, kas mainīsies!”. Nu tad lūk biedri – pēc jūsu pasūtījuma – jauna grupu terapija! Domājiet nosaukumus, šujiet formas tērpus (atcerieties – rozā polo + rozā šorti + rozā nāģene ir kamoflāža, lai paslēptos no straight džekiem), vienvārdsakot – komplektējaties…


3. PRO – Welcome!


Iespējams RTM arodbiedrība tūlīt paģībs, vai arī dusmīgi blenzīs kā Ļeņins uz buržuāziju, bet RTM 2024. gadā ļauts piedalīties PRO spēlētājiem. Šī izmaiņa ir eksperimentāla un var tikt pārskatīta pēc 2024. gada sezonas. PRO var spēlēt RTM (ar savu hcp, bet max 0.0). Ka jau jūs variet noprast šis jautājums arī valdes starpā raisīja plašākās diskusijas. Tomēr ar nelielu balsu pārākumu uzvarēja valdes liberastiskākais gals (kurš pretrunīgi tika drīzāk nodevēts par “Donaldu Trampu ar pāris rednekiem”), bet nu lēmums ir izrullēts cauri tikpat viegli un ātri cik jaunie ViVi sastāvi Rīgā, kā saka – sportiski labākajai golfa tūrei Latvijā piestāv arī labākie spēlētāji! Redzēsim..


4. Vienādi rezultāti


Vienāda rezultātā gadījumā zemāks HCP ieņem augstāku vietu* (izņemot par 1. vietu, kur joprojām notiks pārspēle). Citiem vārdiem sakot, ja tantei būtu šnicele, viņa būtu onkulis. Jeb šis ir neslēpts aicinājums RTM vīriem/biedriem uztvert nopietni nepieciešamību uzlabot savu svingu, ņemt rokās visu, ko var paņemt, lai izmantotu katru mazāko iespēju samazināt savu HCP, tādējādi ceļot līmeni RTM tūrē un Latvijas golfā kopumā un par to tapt apbalvotam.


Tiekamies jau pēc 2 mēnešiem, kad uzsāksim ceļu pēc citādi dabīgi nesasniedzama saules iedeguma un izcili pavadīta laika perfektā kompānijā!

46 views

Recent Posts

See All
bottom of page